ÚJ KIA OPTIMA HYBRID

A hibrid technológia hosszú utat tett meg: nem elég, hogy a Kia Optima Hybrid számtalan formatervezési elismerésben részesült, ez az izgalmas középkategóriás szedán a Guinness Rekordok Könyvébe® is beautózta magát: az Egyesült Államok 48 államán keresztül vezető útja során a helyi specifikációjú Optima Hybrid bizonyult mind közül a legkisebb átlagfogyasztású benzinelektromos hibrid modellnek. Ha pedig ezeket, a környezetvédelmi erényeket egybevetjük az Optima hajtáslánca által kínált, kiemelkedő menetteljesítményekkel, olyan autót kapunk, amelyben a környezetudatosság és a vezetési élmény találkozik. Hogy mi az Optima Hybrid titka? A kiváló hatásfokú hibrid hajtáslánc, amely elektromotorból, könnyű, nagy energiasűrűségű lítium-polimer akkumulátorból és regeneratív fékrendszerből áll. Ez azonban még nem minden, mert az Optima Hybrid egy sor további takarékos és kifinomult megoldást is kínál, mint például a Harman által kifejlesztett Infinity Premium audiorendszer – autópályán haladva olyan csekély a hajtáslánc zaja, hogy Ön és utasai minden eddiginél teljesebben merülhetnek el a zene élvezetében. A Kia piacvezető garanciális konstrukciója híven tanúskodik hibrid autóink kiváló minőségéről és megbízhatóságáról. A garancia érvényességi ideje alatt szabadon átruházható a következő tulajdonosra, így ha úgy dönt, eladja autóját, az Optima kiemelkedő értéktartásával ezt is örömtelivé teszi.

Intelligens vezetőtámogató rendszerek a takarékos közlekedésért Az új Kia Optima Hybrid fedélzetén számos megoldás támogatja a zöldebb mobilitást. Ezek jelentős része Önnek nyújt segítséget a takarékoskodásban: a központi helyen található, stílusos megjelenésű, 4,2 colos színes TFT LCD kijelző az autó menettulajdonságaira vonatkozó fontos adatokat jeleníti meg. Látványos grafikák tájékoztatják a vezetőt például arról, hogy az autót éppen elektromos- vagy benzinmotorja hajtja-e. Ugyaninnen olvasható le a pillanatnyi és átlagos üzemanyag-fogyasztás, valamint a regeneratív fékrendszerre vonatkozó adatok. Az EV Üzemmód kijelző tájékoztatja, ha a jármű kizárólag az akkumulátorban tárolt elektromos energia segítségével halad. Még egy ÖKO szint kijelzőt is kapott az Optima Hybrid, amelyen annál több zöld levél hajt ki, minél takarékosabban vezetünk.

1. 7 colos érintőképernyős navigációs rendszer és tájékoztató monitor
A megrendelhető, kiváló felbontású kijelző ultramodern navigációs rendszert és tolatókamerát kínál, továbbá innen kezelhető a Harman által fejlesztett, Bluetooth mobiltelefon-kihangosítóval, valamint AUX, USB és iPod csatlakozóval is felszerelt Infinity Premium audiorendszer.

2. 4,2 colos színes TFT LCD központi kijelző
A gazdaságosabb vezetést támogató információk: megjeleníti a jármű teljesítményére és az akkumulátor töltésére vonatkozó adatokat.

3. A ktív légterelő
A hűtőmaszk mögött elhelyezkedő, aktív légterelő a menetviszonyok függvényében automatikusan nyit vagy zár, mérsékelve az Optima légellenállását.

A gazdaságosság és a dinamika egysége
Visszafoghatja a károsanyagok kibocsátását, de miért szabna korlátokat a dinamikus vezetés élményének? Akár városi forgalomban, akár nyílt országúton autózik, az új Optima Hybrid hajtáslánca bravúrosan kombinálja a gazdaságosságot a dinamizmussal, és gyors, finom átállást biztosít a teljesen elektromos üzemmódból (EV) a hibrid (benzines/elektromos) üzemmódba. A benzinkútnál takarékos, de teljesítményben bőkezű

Optima Hybrid HAJTÁSLÁNC
1. A hibrid hajtáslánc központi eleme a Nu 2.0 MPI benzinmotor. Az erőforrás legnagyobb teljesítménye 150 lóerő 6000/perc fordulatszámon, maximális forgatónyomatéka 180 Nm 5000/percnél.
2. A benzin- és a elektromotor kombinált teljesítménye 190 LE 6000/perc.
3. A z innovatív, 30 kW teljesítményű, integrált elektromos motor finom, csendes üzemet szavatol, miközben számottevően mérsékli az üzemanyagfogyasztást.
4. A regeneratív fékrendszer visszanyeri a lassítás vagy megállás során felszabaduló mozgási energiát, és azt elektromos árammá alakítja át, amellyel az akkumulátort tölti. Ezzel a rendszer nagyban javítja a jármű általános üzemi hatásfokát.
5. A lítium polimer akkumulátor kompakt, kistömegű kialakításával, nagy energiasűrűségével és alacsony hőtermelésével jobb teljesítményt kínál.
6. Hatfokozatú automata sebességváltó
A hagyományos hidrodinamikus - de nyomatékváltó nélkül kialakított - ultramodern automata sebességváltó intelligens kapcsolási programjával biztosít optimális üzemanyag-fogyasztást és kiemelkedő menetdinamikát.