Kia Optima 2016
Optima árlista
Kia Optima 2016
Optima prospektus
Kia Optima 2016
Optima tartozékok
Kia Optima 2016
Optima műszaki adatok

 

 

 

 

 

 

GYŐZTES FORMULA

Az új Kia Optima

Díjnyertes elődjének tökéletes továbbfejlesztéseként a vadonatúj Kia Optima új fejezetet nyit a design történetében. Európai designereink segítségével alkottuk meg a belső stílus, az újszerű megjelenés és a fejlett technológiák  harmóniáját. Az eredmény az a szedán, mely magasabb szintre vezeti el Önt? Karizma és erőteljes vonalak; a vadonatúj Kia Optima magára vonja a tekinteteket  bármerre is jár. Álló helyzetben összetéveszthetetlen, köszönhetően a “tigrisorr” hűtőrácsának, az éles vonalainak és nyúlánk sziluettjének. Lenyűgöző megjelenése az utakon életre kel. A kivételes design a felszín alatt is folytatódik. Nem meglepő, hogy a vadonatúj Kia Optima beltere épp olyan lenyűgöző, mint külső megjelenése. Modern, tágas, csúcsminőségű – és ez csak néhány jelző azok közül, melyek akkor jutnak eszébe, mikor a várost járja.

 

 BELSŐ KÉNYELEM

Dinamikus életstílushoz igazítva

Az előkelő atmoszférájú és tágas utastérben, felsőkategóriás alapanyagok közé tartozó, kiváló minőségű bőrrel kárpitozott ülések várják. A részletekre való odafigyelés a gondosan kiválasztott, puha érintésű anyagoktól a természetes színekig és az ízléses díszítőelemekig mindenben megmutatkozik. A minőség valóban érezhető. Teljes átélés: a sofőrre tervezett belsőnek köszönhetően könnyedén az úton tarthatja a szemét. Egy gyors pillantás az innovatív műszerfalra – vagy a testreszabható kontrol panelre – és minden szükséges információhoz hozzájut. Fontos találkozóra tart? Csak írja be az úticélt és bízza magát a navigációra, mely az alapfelszereltség része. Üléseink garantálják a maximális kényelmet. A fűtött ülések hőfoka állítható, az első ülések szellőztető rendszere a levegő keringetésével gondoskodik komfortjáról. Válassza ki a belső elemek színeit és anyagát, hogy az megfeleljen igényeinek. Intelligens Csomagtartó Rendszerrel kéz nélkül nyithatja Optimája csomagtartóját. A választható panoráma napfénytetővel a vadonatúj Kia Optimában úgy fogja érezni, mintha a szabadban lenne. Talán még azt is elfelejti, hogy munkanap van. Ha pedig már elég volt a napfényből, az árnyékolót egy egyszerű gombnyomással elhúzhatja.

 

    DINAMIKUS VEZETÉS

Számíthat a hatékonyságra

Válasszon az 1.7 CRDi, 141 lóerős dízelmotor vagy a 2.0 CVVL, 163 lóerős benzinmotor közül. Mindkettő a teljesítmény és a hatékonyság optimális egyensúlyát kínálja az élvezetes vezetés és az alacsonyabb széndioxid-kibocsátás érdekében. Válassza a 7 fokozatú duplakuplungos váltót a simább és erőteljesebb gyorsulás, valamint a jobb fogyasztás érdekében. Az üzemanyag-takarékos start-stop technológia leállítja a motort, amikor a lámpánál várakozik. Ha a jelzőlámpa zöldre vált, csak lépjen a gázpedálra és már indulhat is. Simább vezetés, dinamikusabb kezelhetőség: az új Elektromos Szabályozású Felfüggesztést saját fejlesztésünk, mely a 7 fokozatú duplakuplungos váltóval rendelt modellekhez választható. A dízelmotoros járművek új szervokormánnyal rendelkeznek, melyet a saját elektromos motorja működtet. Növeli a dinamizmust és összhangolja autóját vezetési stílusával.
 
 

 VEZETŐ TÁMOGATÁS

Csúcstechnológiai támogatás

A vadonatúj Kia Optima adaptív bi-xenon fényszórói javítják az éjszakai látási viszonyokat. A kormánykerék és a jármű sebessége szabályozza, így a rendszer bevilágítja a kanyarokat Ön előtt. Intelligens technológiai megoldásunk, a Távolsági Fényszóró Asszisztens érzékeli az Ön előtt haladó autók fényszóróit illetve hátsó fényszóróit, és ennek megfelelően állítja autója távolsági és a tompított fényszóróinak erejét. Mindez megnövekedett biztonságot és kényelmesebb utazást biztosít. Igen, a parkolás lehet egyszerű. A választható Intelligens Parkolássegítő szenzorai felmérik a parkolóhelyet, majd a kormány a helyére manőverezi az autót. Párhuzamos és merőleges parkolásra is alkalmas, a rendszer pedig akkor is segít, amikor eljön az indulás ideje. Önnek annyi a dolga, hogy szabályozza a sebességet és kezeli a váltót. Az intuitív Panoráma Monitor széles, madártávlati látványt biztosít a vadonatúj Optimáját körülvevő térről. Hogyan? Négy nagylátószögű kamera képeinek kombinálásával, melyek az autó elején, hátulján és két oldalán helyezkednek el.

 

    KAPCSOLÓDÁS

Állandó kapcsolat a világgal

Maradjon kapcsolatban a TomTom segítségével. Valós idejű információk sebességhatárokról, időjárásról és forgalomról a jármű kijelzőjén. (Az aktiválás internettel rendelkező okostelefont igényel). Beépített navigációs rendszer 7 évre szóló térképfrissítéssel** és élő szolgáltatásokkal, melyet az integrált WiFi koronáz meg. Lemerülő akkumulátor? Semmi probléma: helyezze az erre alkalmas mobiltelefonját a konzolon található tálcára és töltse vezeték nélkül. Amikor kiszáll az autóból, az idegen tárgyat érzékelő rendszer figyelmezteti, hogy a készülék a töltőn maradt. Csatlakoztatná telefonját? A tálca mellett USB és AUX aljzatokat is elhelyeztünk. Zene füleinek. Az választható, magas feszültségű, 590 wattos Harman Kardon prémium hangrendszer 10 hangszóróval, külső erősítővel, és Clari-FiTM MP3 visszaállító technológiával rendelkezik. A Quantum Logic Sorround által létrehozott példátlan térhatású hangzás mellett nem számít a hang forrása. Saját koncertterem vagy autó? Szerintünk mindkettő.

 

További információ

Üzemanyag-fogyasztás (kombinált): 3,7 – 7,4 l/100 km, CO2 kibocsátás (kombinált): 110-173 g/km. Minden üzemanyag fogyasztási adat az Európai Parlament és Tanács 715/2007/EK rendeletével összhangban elvégzett, hivatalosan jóváhagyott tesztekből származik, modellek közötti összehasonlítás céljából. A tesztadatok nem tartalmaznak semmilyen garanciát az adott gépjármű valós üzemanyag-fogyasztását illetően.7 év / 150.000 km garancia érvényes az EU tagállamokban + Norvégia, Svájc, Izland, Gibraltár területén. A képen látható autók illusztrációk.Az Autonóm Vészfékező Rendszer (AEB) csupán támogató rendszer, így nem mentesíti a sofőrt azon felelőssége alól, hogy a járművet mindig biztonságosan vezesse. A sofőrnek mindig  a vezetői képességének, az út- illetve forgalmi viszonyoknak megfelelően kell vezetnie és őt terhelik a jogi következmények. Az AEB nem arra készült, hogy önálló módon vezesse az autót. További információkért olvassa el a kezelési kézikönyvet.