Kia Optima 2016
Optima SW GT árlista
Kia Optima 2016
Optima SW GT prospektus
Kia Optima 2016
Optima SW GT tartozékok
LETÖLTÉS
Kia Optima 2016
Optima SW GT műszaki adatok
LETÖLTÉS

 

 

 

 

 

 

Az új Kia Optima SW GT

A vadonatúj Kia Optima GT-t arra terveztük, hogy lenyűgözze Önt. A 245 lóerős 2.0 T-GDi motorral, határozott és sportos vonalvezetésével biztosan leveszi Önt a lábáról. A stílusos részletek, mint az egyedi légterelők, a feltűnő lökhárítók és oldalvonalak tovább erősítik a dinamikus megjelenést. Belül szintén sportos formavilággal találkozhat: sportos műszerfal, alumínium pedálok és sportülések. Az 552 literes csomagtérben a tartozékok mellett a bevásárlás és a családi holmik is gond nélkül elférnek. Hajtsa le a hátsó üléseket, így csomagterét 1,686 literre bővítheti. A csomagtároló sínek biztosítják, hogy minden a helyén maradjon, a biztonsági elválasztó háló pedig tovább fokozza a kényelmet. A Kia Optima SW GT utastere lágy tapintású anyagokkal fokozza a minőséget. Finoman megmunkált részletek és sportos vonalak hozzák el a lélegzetelállító vezetés hangulatát. Fedezze fel a maximális kényelmet, ami akkor is jár, ha az Ön keze tele van! Az Intelligens Csomagtérajtó automatikusan működésbe lép, amint érzékeli az Intelligens kulcsot. Keresi az izgalmakat? A 245 lóerős 2.0 Turbós benzinmotor biztosítja Önnek. Az elektronikus szabályozású felfüggesztés biztosítja az ideális kezelhetőséget, akárcsak a közvetlenül a fogaslécre ható kormányrásegítés. Extra izgalomért váltson Sport üzemmódra, és élvezze a sportos kormányzás és felfüggesztés élményét.

 

    DRIVE WiSE

Zavartalan vezetés

Fedezze fel a DRIVE WISE technológiákat, a Kia vezetés-támogató technológiáinak jövőjét. Innovációk, melyek szemmel tartják a veszélyt és biztonságosabbá teszik a vezetést. Ha kevesebb dolog miatt kell aggódnia, a vezetés valóban az élményről szólhat. Az Intelligens Parkolást Segítő Rendszer (SPAS) szenzorokkal ismeri fel a megfelelő méretű parkolóhelyet, ahova szükség esetén be is parkol. Önnek mindössze annyi a dolga, hogy szabályozza a sebességet és kezelje a pedálokat. A kijelzőre tekintve pedig a 360 fokos kamerának köszönhetően láthatja, mi történik az autója körül. Az Autonóm Vészfékrendszer veszély esetén automatikus fékezéssel segít a baleset elkerülésében, vagy mérséklésében, ha emberi reakciót nem észlel. Az autó első lökhárítójára szerelt radar és a szélvédőre rögzített kamera együttesen figyeli többek között az olyan potenciális veszélyeket, mint a gyalogosok és más autók. A Sávtartó Asszisztens (LKAS) speciális jelzésekkel figyelmezteti Önt, és korrigálja is az Optima SW GT haladását, amennyiben autója jelzés nélkül kezd letérni sávjából. A műszerfalon a Sebességkorlátozást kijelző rendszer (SLIF) jelzi a sebességkorlátozásokat.

 

    TECHNOLÓGIA ÉS BIZTONSÁG

Vezetéstámogatás az Ön nyugalmáért

Ha egy autó belép a holtterébe, a rendszer figyelmezteti Önt, ezzel elkerülve a baleseteket. A Hátsó keresztirányú forgalom felügyelet (RCTA) pedig figyeli a hátsó forgalomat, amikor parkolóhelyéről kitolat, segítve Önt a biztonságosabb vezetésben. A vadonatúj Kia Optima SW GT Intelligens sebességtartó automatikája (ASCC) még kényelmesebbé teszi a vezetést. A rendszer a sebességet módosítva állandó követési távolságot tart az előtte haladó jármű mögött. A vadonatúj Optima SW GT-t széleskörű passzív biztonsági funkcióval láttuk el. Ütközés esetén Önt és utasait 7 légzsák – köztük térdlégzsák – óvja. A megerősített karosszéria még sosem volt olyan biztonságos, könnyű és egyben erős, mint az új Optima SW GT-ben. Ha egy autó belép a holtterébe, a rendszer figyelmezteti Önt, ezzel elkerülve a baleseteket. A Hátsó keresztirányú forgalom felügyelet (RCTA) pedig figyeli a hátsó forgalomat, amikor parkolóhelyéről kitolat, segítve Önt a biztonságosabb vezetésben.

 

    KAPCSOLÓDÁS

Mindig kapcsolatban a világgal

A Kia Online Szolgáltatásokkal sosem marad le semmiről. A TomTom által üzemeltetett és az Android Auto™ és Apple CarPlay™ által támogatott szolgáltatás informálja az időjárásról, a közlekedésről és a sebességkorlátozásokról is, mindezt valós időben! (A szolgáltatás aktiválása mobilinternet kapcsolat-képes okostelefont igényel) Emellett vezetéknélküli telefontöltés és nagyszerű hangzás is rendelkezésére áll. Élvezze a kábel- és csatlakozómentes akkumulátortöltést. Csak helyezze okostelefonját a konzol közepén található felületre, és már tölti is. A hátul utazók számára pedig USB-s csatlakozókat biztosítunk. A 490 wattos Harman/Kardon prémium hangrendszer 8 hangszóróval, külső erősítővel és Clari FiTM zene minőség kiigazítással rendelkezik. Nagyszerű hang, bármerre is járjon.

 

További információ

 

(1) DRIVE WiSE technológiák

A Drive Wise technológiák támogató rendszerek, így nem mentesítik a sofőrt azon felelőssége alól, hogy a járművet biztonságosan vezesse. A sofőrnek mindig a vezetői képességének, az út- illetve forgalmi viszonyoknak megfelelően kell vezetnie. A Drive Wise technológiák nem az autó önálló módon történő vezetésére készültek. További információkért olvassa el a kezelési kézikönyvet.

(2) Autonóm Vészfékrendszer (AEB)

Az Autonóm Vészfékező Rendszer (AEB) csupán támogató rendszer, így nem mentesíti a sofőrt azon felelőssége alól, hogy a járművet mindig biztonságosan vezesse. A sofőrnek mindig a vezetői képességének, az út- illetve forgalmi viszonyoknak megfelelően kell vezetnie, és őt terhelik a jogi következmények. Az AEB nem arra készült, hogy önálló módon vezesse az autót. További információkért olvassa el a kezelési kézikönyvet.

(3) A Kia Kapcsolódási Szolgáltatások

A szolgáltatás 7 évig ingyenes, a navigáció első mobilhálózathoz történő csatlakozásától számítva.

(4) Android Auto™ és Apple CarPlay™

A Kia Optima SW GT mindezek mellett az első Kia modellek közé is tartozik, melyek tartalmazzák az 5.0 (Lollipop) vagy újabb Android telefonok által használható Android Auto™-t. Az Apple CarPlay™ elérhető 2016 végétől iPhone 5 és újabb készülékekre. Mindkét rendszer hangvezérlést alkalmaz és lehetővé teszi a sofőr számára, hogy kezeit a kormányon és szemeit az úton tarthassa.

(5) Vezetéknélküli Telefontöltő Rendszer

A vezetéknélküli töltés kompatibilis a Qi technológiával rendelkező, vagy erre képes adaptert alkalmazó telefonokkal.

(6) Kia 7 év / 150,000 km új autó garancia

Minden KIA modell kíméletlen teszteken bizonyította megbízhatóságát és ellenállóságát, ezért piacvezető garanciális feltételekkel kínálunk. Minden Kia 7 évre / 150 000 kilométerre érvényes újautó-garanciában részesül (3 évig korlátozás nélkül, a 4. évtől 150 000 kilométerig).

(7) 7 év térképfrissítés

Minden új Kia modellt, mely gyárilag beépített navigációs eszközzel rendelkezik, évente 1, összesen 6 alkalommal ingyenes térképfrissítéssel kínáljuk. Egyedülálló ajánlat, mely gondoskodik róla, hogy navigációs rendszere mindig naprakész legyen.