Kia Optima 2016
Optima SW árlista
Kia Optima 2016
Optima SW prospektus
Kia Optima 2016
Optima SW tartozékok
LETÖLTÉS
Kia Optima 2016
Optima SW műszaki adatok
LETÖLTÉS

 

 

 

 

 

 

Az új Kia OptimaSW

A Kia Optima SW-t a 2015-ös SPORTSPACE koncepció inspirálta, mely egyben a Kia designjának új korát is jelzi. Tervezőink a kifinomult stílus, a vizuális innováció és a fejlett funkcionalitás tökéletes egyensúlyával olyan SW-t hoztak létre, mely minden igényét kielégíti. Dinamikus oldalvonalaival, határozott vállaival és hosszú, áramvonalas tetejével a vadonatúj Kia Optima SW után mindenki megfordul. Az utat a legmodernebb LED fényszórók világítják meg, hogy minden helyzetben tisztán lássa az Ön előtti teret. Kétség sem fér hozzá, hogy a praktikum és a design tökéletes harmóniára talált az új Kia Optima SW-ben. Az utastérben is megfigyelhetőek a vadonatúj Kia Optima SW külsejének irányvonalai. Egyszerre modern, kifinomult és tágas, ami úticéljától függetlenül garantálja kényelmét.

 

    VARIÁLHATÓ BELTÉR

Középpontban a vezető

Az Optima SW-ben finom tapintású anyagok és jó minőségű bőr ülések fokozzák kényelmét. A tágas, csendes utastér színválasztéka és formavilága is a luxus érzetét kelti, a hátsó utastér sötétített ablaküvegei pedig óvják utasait és csomagjait az erős napsugaraktól. A vadontaúj Kia Optima SW 552 literes csomagterével gyerekjáték a csomagok szállítása. A csomagsínek felnyitásával rögzítheti a csomagokat, a biztonsági elválasztó hálóval pedig még biztonságosabbá teheti a tárolást.A 40:20:40 arányban osztott hátsó ülések pedig egy érintéssel síkba dönthetőek a még nagyobb csomagtér érdekében. Ha túl sok holmija van, az új Optima SW-ben bőven talál helyet. A lehajtott hátsó ülésekkel akár 1,686 literes csomagtér mellett, a padló alatt is praktikus rekeszeket talál. A felszereltségnek pedig egy 12V konnektor és egy kivehető csomagtér lámpa is része.

 

    DRIVE WiSE

Zavartalan vezetés

Fedezze fel a DRIVE WISE technológiákat, a Kia vezetés-támogató technológiáinak jövőjét. Innovációk, melyek szemmel tartják a veszélyt és biztonságosabbá teszik a vezetést. Ha kevesebb dolog miatt kell aggódnia, a vezetés valóban az élményről szólhat. Az Intelligens Parkolást Segítő Rendszer (SPAS) szenzorokkal ismeri fel a megfelelő méretű parkolóhelyet, ahova szükség esetén be is parkol. Önnek mindössze annyi a dolga, hogy szabályozza a sebességet és kezelje a pedálokat. A kijelzőre tekintve pedig a 360 fokos kamerának köszönhetően láthatja, mi történik az autója körül. Az Autonóm Vészfékrendszer veszély esetén automatikus fékezéssel segít a baleset elkerülésében, vagy mérséklésében, ha emberi reakciót nem észlel. Az autó első lökhárítójára szerelt radar és a szélvédőre rögzített kamera együttesen figyeli többek között az olyan potenciális veszélyeket, mint a gyalogosok és más autók. A Sávtartó Asszisztens (LKAS) speciális jelzésekkel figyelmezteti, és korrigálja is az Optima SW haladását, amennyiben autója jelzés nélkül kezd letérni sávjából. A műszerfalon a Sebességkorlátozást kijelző rendszer (SLIF) jelzi a sebességkorlátozásokat és más hatályos szabályozásokat

 

    TECHNOLÓGIA ÉS BIZTONSÁG

Vezetéstámogatás az Ön nyugalmáért

Ha egy autó belép a holtterébe, a rendszer figyelmezteti Önt, ezzel elkerülve a baleseteket. A Hátsó keresztirányú forgalom felügyelet (RCTA) pedig figyeli a hátsó forgalomat, amikor parkolóhelyéről kitolat, segítve Önt a biztonságosabb vezetésben. A vadonatúj Kia Optima SW Intelligens sebességtartó automatikája (ASCC) még kényelmesebbé teszi a vezetést. A rendszer a sebességét módosítva állandó követési távolságot tart az előtte haladó jármű mögött. A vadonatúj Optima SW-t széleskörű passzív biztonsági funkcióval láttuk el. Ütközés esetén Önt és utasait 7 légzsák – köztük térdlégzsák – óvja. A megerősített karosszéria még sosem volt olyan biztonságos, könnyű és egyben erős, mint az új Optima SW-ben.

 

    KAPCSOLÓDÁS

Mindig kapcsolatban a világgal

A Kia Online Szolgáltatásokkal sosem marad le semmiről. A TomTom által üzemeltetett és az Android Auto™ és Apple CarPlay™ által támogatott szolgáltatás informálja az időjárásról, a közlekedésről és a sebességkorlátozásokról is, mindezt valós időben! (A szolgáltatás aktiválása mobilinternet kapcsolat-képes okostelefont igényel) Emellett Vezetéknélküli telefontöltés és nagyszerű hangzás is rendelkezésére áll. Élvezze a kábel- és csatlakozómentes töltést; csak helyezze okostelefonját a konzol közepén található felületre. A hátul utazók számára pedig USB-s csatlakozókat biztosítottunk. A 490 wattos Harman/Kardon prémium hangrendszer 8 hangszóróval, külső erősítővel és Clari FiTM zene minőség kiigazítással rendelkezik. Nagyszerű hang, bármerre is járjon. A Kia Online Szolgáltatásokkal sosem marad le semmiről. A TomTom által üzemeltetett és az Android Auto™ és Apple CarPlay™ által támogatott szolgáltatás informálja az időjárásról, a közlekedésről és a sebességkorlátozásokról is, mindezt valós időben! (A szolgáltatás aktiválása mobilinternet kapcsolat-képes okostelefont igényel) Emellett Vezetéknélküli telefontöltés és nagyszerű hangzás is rendelkezésére áll.

 

    DINAMIKUS VEZETÉS

Gyorsuljon fel

Szereti a dízel autókat? Válassza a 141 lóerős 1.7 CRDi dízel motorunkat. Ha inkább a benzinmotort preferálja, akkor a 163 lóerős CVVL motorban nem fog csalódni. Bármelyiket is válassza, a hatékonyság és a teljesítmény tökéletes lesz. Még több élvezet, még kevesebb károsanyag-kibocsátás. Válassza a 7 sebességes duplakuplungos váltót, és élvezze gördülékeny váltást. Pörgősebb gyorsulás, hatékonyabb kezelés és üzemanyag felhasználás. Élvezze a sportosabb, izgalmasabb vezetést a Kia Optima SW-vel! A 7 sebességes duplakuplungos felfüggesztés kombinálható az Elektronikus szabályozású felfüggesztés működésével is, hogy a vezetés még élvezetesebb legyen. A dízel motorokat emellett az új Közvetlenül a fogaslécre ható kormányrásegítéssel is elláttuk, melyet külön elektromos motor üzemeltet.

 

További információk

 

(1) Drive Wise technológiák

A Drive Wise technológiák támogató rendszerek, így nem mentesítik a sofőrt azon felelőssége alól, hogy a járművet biztonságosan vezesse. A sofőrnek mindig a vezetői képességének, az út- illetve forgalmi viszonyoknak megfelelően kell vezetnie. A Drive Wise technológiák nem az autó önálló módon történő vezetésére készültek. További információkért olvassa el a kezelési kézikönyvet.

(2) Autonóm Vészfékrendszer (AEB)

Az AEB csupán támogató rendszer, így nem mentesíti a sofőrt azon felelőssége alól, hogy a járművet mindig biztonságosan vezesse. A sofőrnek mindig a vezetői képességének, az út- illetve forgalmi viszonyoknak megfelelően kell vezetnie és őt terhelik a jogi következmények. Az AEB nem arra készült, hogy önálló módon vezesse az autót. További információkért olvassa el a kezelési kézikönyvet.

(3) A Kia Online Szolgáltatások

A szolgáltatás 7 évig ingyenes, a navigáció első mobilhálózathoz történő csatlakozásától számítva.

(4) Android Auto™ és Apple CarPlay™

A Kia Optima Plug-in Hybrid mindezek mellett az első Kia modellek közé is tartozik, melyek tartalmazzák az 5.0 (Lollipop) vagy újabb Android telefonok által használható Android Auto™-t. Az Apple CarPlay™ elérhető 2016 végétől iPhone 5 és újabb készülékekre. Mindkét rendszer hangvezérlést alkalmaz és lehetővé teszi a sofőr számára, hogy kezeit és szemeit is az úton tarthassa.

(5) Vezetéknélküli Telefontöltő Rendszer

A vezetéknélküli töltés kompatibilis a Qi technológiával rendelkező, vagy erre képes adaptert alkalmazó telefonokkal.

(6) Kia 7 év / 150,000 km új autó garancia

Minden KIA modell kíméletlen teszteken bizonyította megbízhatóságát és ellenállóságát, ezért piacvezető garanciális feltételekkel kínáljuk. Minden Kia 7 évre / 150 000 kilométerre érvényes újautó-garanciában részesül (3 évig korlátozás nélkül, a 4. évtől 150 000 kilométerig).

(7) 7 év térképfrissítés

Minden új Kia modellt, mely gyárilag beépített navigációs eszközzel rendelkezik évente 1, összesen 6 alkalommal ingyenes térképfrissítéssel kínáljuk. Egyedülálló ajánlat, mely gondoskodik róla, hogy navigációs rendszere mindig naprakész legyen.