Kia Optima 2016
Optima PHEV árlista
Kia Optima 2016
Optima PHEV prospektus
Kia Optima 2016
Optima PHEV tartozékok
LETÖLTÉS
Kia Optima 2016
Optima PHEV műszaki adatok
LETÖLTÉS

 

 

 

 

 

 

Az új Kia Optima PHEV

 

Azonnal felismerhető Kia Optima design és vadonatúj Plug-in Hybrid technológia. Tervezőink a stílus, a fenntarthatóság és a legújabb hibrid innovációk egyesítésével létrehozták a tökéletes üzleti és családi autót. Készüljön fel egy olyan előremutató Kia-ra, amilyet még sosem látott. Kidolgozott aerodinamikával, sportos vonalakkal és dinamikus méretekkel rendelkezik a vadonatúj Optima Plug-in Hybrid.  Az Optima család új tagját nemcsak az autó elején elhelyezett kék eco elem teszi környezetbaráttá, hanem például a csökkentett energiafelhasználású LED fényszórók is. Nemcsak takarékosak, de az utat is tökéletesen megvilágítják.
 

    Plug-in hybrid vezetés

Két motor, egy szív

Nagyobb teljesítmény, jobb elektromos hatótávolság. A benzines és elektromos motor közös működése hatékonnyá teszi a vezetést. És a karbantartás miatt sem kell aggódnia, mivel a Kia 7 év garanciája az akkumulátorra is kiterjed. A vadonatúj Kia Optima Plug-in Hybrid-ben két világ találkozik. A 2.0 GDi motorral és az elektromos motorral ellátott modellünkbe nagy kapacitású akkumulátort szereltünk be.  Élvezze a kombinált 205 lóerős teljesítményt és az összesen 980 kilométeres hatótávot! Az új Kia Optima Plug-in Hybrid könnyedén vált a benzines és elektromos üzemmód között, de kombinálja is azokat. A Regeneratív Fékrendszer az autó mozgási energiáját használja fel az akkumulátor töltéséhez. A 220V-os csatlakozóval és a Type 2-es típusú kábellel pedig az otthoni töltés is gyors és kényelmes.

 

    DRIVE WiSE

Zavartalan vezetés

Fedezze fel a DRIVE WISE technológiákat, a Kia vezetés-támogató technológiáinak jövőjét. Innovációk, melyek szemmel tartják a veszélyt és biztonságosabbá teszik a vezetést. Ha kevesebb dolog miatt kell aggódnia, a vezetés valóban az élményről szólhat. A Sávtartó Asszisztens (LKAS) speciális jelzésekkel figyelmezteti, és korrigálja is az Optima SW haladását, amennyiben autója jelzés nélkül kezd letérni sávjából. A műszerfalon a Sebességkorlátozást kijelző rendszer (SLIF) jelzi a sebességkorlátozásokat. Az Autonóm Vészfékrendszer veszély esetén automatikus fékezéssel segít a baleset elkerülésében, vagy mérséklésében, ha emberi reakciót nem észlel. Az autó első lökhárítóra szerelt radar és a szélvédőre rögzített kamera együttesen figyeli többek között az olyan potenciális veszélyeket, mint a gyalogosok és más autók. Az Intelligens Parkolást Segítő Rendszer (SPAS) szenzorokkal ismeri fel a megfelelő méretű parkolóhelyet, ahova szükség esetén be is parkol. Önnek mindössze annyi a dolga, hogy szabályozza a sebességet és kezelje a pedálokat. A kijelzőre tekintve pedig a panoráma kamerának köszönhetően láthatja, mi történik az autója körül.

 

    TECHNOLÓGIA ÉS BIZTONSÁG

Vezetéstámogatás az Ön nyugalmáért

Ha egy autó belép a holtterébe, a rendszer figyelmezteti Önt, ezzel elkerülve a baleseteket. A Hátsó keresztirányú forgalom felügyelet (RCTA) pedig figyeli a hátsó forgalomat, amikor parkolóhelyéről kitolat, segítve Önt a biztonságosabb vezetésben. A vadonatúj Kia Optima Plug-in Hybrid Intelligens sebességtartó automatikája (ASCC) még kényelmesebbé teszi a vezetést. A rendszer a sebességét módosítva állandó követési távolságot tart az előtte haladó jármű mögött. A vadonatúj Optima Plug-in Hybrid-et széleskörű passzív biztonsági funkcióval láttuk el. Ütközés esetén Önt és utasait 7 légzsák – köztük térdlégzsák – óvja. A megerősített karosszéria még sosem volt olyan biztonságos, könnyű és egyben erős, mint az új Optima Plug-in Hybrid-ben. A vadonatúj Kia Optima Plug-in Hybrid Intelligens sebességtartó automatikája (ASCC) még kényelmesebbé teszi a vezetést. A rendszer a sebességét módosítva állandó követési távolságot tart az előtte haladó jármű mögött.

 

    KAPCSOLÓDÁS

Mindig kapcsolatban a világgal

A Kia Online Szolgáltatásokkal sosem marad le semmiről. A TomTom által üzemeltetett és az Android Auto™ és Apple CarPlay™ által támogatott szolgáltatás informálja az időjárásról, a közlekedésről és a sebességkorlátozásokról is, mindezt valós időben! (A szolgáltatás aktiválása mobilinternet kapcsolat-képes okostelefont igényel). Élvezze a kábel- és csatlakozómentes akkumulátortöltést. Csak helyezze okostelefonját a konzol közepén található felületre, és már tölti is.A hátul utazók számára pedig USB-s csatlakozókat biztosítottunk. Üljön be és élvezze a zenét. A 490 wattos Harman/Kardon prémium hangrendszer 8 hangszóróval, külső erősítővel és Clari FiTM zene minőség kiigazítással rendelkezik. Nagyszerű hang, bármerre is járjon.

 

További információk

 

(1) Drive Wise technológiák

A Drive Wise technológiák támogató rendszerek, így nem mentesítik a sofőrt azon felelőssége alól, hogy a járművet biztonságosan vezesse. A sofőrnek mindig a vezetői képességének, az út- illetve forgalmi viszonyoknak megfelelően kell vezetnie. A Drive Wise technológiák nem az autó önálló módon történő vezetésére készültek. További információkért olvassa el a kezelési kézikönyvet.

(2) Autonóm Vészfékrendszer (AEB)

Az AEB csupán támogató rendszer, így nem mentesíti a sofőrt azon felelőssége alól, hogy a járművet mindig biztonságosan vezesse. A sofőrnek mindig a vezetői képességének, az út- illetve forgalmi viszonyoknak megfelelően kell vezetnie és őt terhelik a jogi következmények. Az AEB nem arra készült, hogy önálló módon vezesse az autót. További információkért olvassa el a kezelési kézikönyvet.

(3) A Kia Online Szolgáltatások

A szolgáltatás 7 évig ingyenes, a navigáció első mobilhálózathoz történő csatlakozásától számítva.

(4) Android Auto™ és Apple CarPlay™

A Kia Optima Plug-in Hybrid mindezek mellett az első Kia modellek közé is tartozik, melyek tartalmazzák az 5.0 (Lollipop) vagy újabb Android telefonok által használható Android Auto™-t. Az Apple CarPlay™ elérhető 2016 végétől iPhone 5 és újabb készülékekre. Mindkét rendszer hangvezérlést alkalmaz és lehetővé teszi a sofőr számára, hogy kezeit és szemeit is az úton tarthassa.

(5) Vezetéknélküli Telefontöltő Rendszer

A vezetéknélküli töltés kompatibilis a Qi technológiával rendelkező, vagy erre képes adaptert alkalmazó telefonokkal.

(6) Kia 7 év / 150,000 km új autó garancia

Minden KIA modell kíméletlen teszteken bizonyította megbízhatóságát és ellenállóságát, ezért piacvezető garanciális feltételekkel kínáljuk. Minden Kia 7 évre / 150 000 kilométerre érvényes újautó-garanciában részesül (3 évig korlátozás nélkül, a 4. évtől 150 000 kilométerig).

(7) 7 év térképfrissítés

Minden új Kia modellt, mely gyárilag beépített navigációs eszközzel rendelkezik évente 1, összesen 6 alkalommal ingyenes térképfrissítéssel kínáljuk. Egyedülálló ajánlat, mely gondoskodik róla, hogy navigációs rendszere mindig naprakész legyen.