Kia Optima 2016
Optima GT árlista
Kia Optima 2016
Optima GT prospektus
Kia Optima 2016
Optima GT tartozékok
LETÖLTÉS
Kia Optima 2016
Optima GT műszaki adatok
LETÖLTÉS

 

 

 

 

 

 

Az új Kia Optima GT

A Kia Optima GT éles kontúrjai és sportos megjelenése garantáltan mély benyomást tesz Önre. A 245 lóerős, 2.0 T-GDi motor mellett olyan feltűnő részletek, mint a stílusos légterelők és a merész megjelenésű lökhárítók teszik teljessé az élményt. A beltér sportosságát egyedi műszerfal, alumínium pedálok és sportos ülések adják. A maximális kényelemre tervezett és az újragondolt sportülések valósággal hívogatják a sofőrt. A legmodernebb szellőztetési és fűtési rendszerrel ellátott első ülések elektromosan állíthatók, melyeket beépített memóriával láttunk el, hogy tovább fokozzuk a vezetés élményét és a kényelmet. Az utastér nyugalmáról pedig az optimalizált hangszigetelés gondoskodik. Ki akar tűnni? Most figyeljen! A könnyen kezelhető, 245 lóerős 2.0 T-GDi motor nem fog csalódást okozni. Élvezze az elektronikus szabályozású felfüggesztést (ECS) és a közvetlenül a fogaslécre ható kormányrásegítésnek köszönhetően. Ha pedig tovább fokozná az élményt, váltson Sport módra. Így az élesebb kanyarokban is élvezheti az új Optima GT adottságait.

 

    DRIVE WiSE

Zavartalan vezetés

Fedezze fel a DRIVE WISE technológiákat, a Kia vezetés-támogató technológiáinak jövőjét. Innovációk, melyek szemmel tartják a veszélyt és biztonságosabbá teszik a vezetést. Ha kevesebb dolog miatt kell aggódnia, a vezetés valóban az élményről szólhat. Az Intelligens Parkolást Segítő Rendszer (SPAS) szenzorokkal ismeri fel a megfelelő méretű parkolóhelyet, ahova szükség esetén be is parkol. Önnek mindössze annyi a dolga, hogy szabályozza a sebességet és kezelje a pedálokat. A kijelzőre tekintve pedig a 360 fokos kamerának köszönhetően láthatja, mi történik az autója körül. Az Autonóm Vészfékrendszer veszély esetén automatikus fékezéssel segít a baleset elkerülésében, vagy mérséklésében, ha emberi reakciót nem észlel. Az autó első lökhárítójára szerelt radar és a szélvédőre rögzített kamera együttesen figyeli többek között az olyan potenciális veszélyeket, mint a gyalogosok és más autók. A Sávtartó Asszisztens (LKAS) speciális jelzésekkel figyelmezteti Önt, és korrigálja is az Optima GT haladását, amennyiben autója jelzés nélkül kezd letérni sávjából. A műszerfalon a Sebességkorlátozást kijelző rendszer (SLIF) jelzi a sebességkorlátozásokat.

 

    TECHNOLÓGIA ÉS BIZTONSÁG

Vezetéstámogatás az Ön nyugalmáért

Ha egy autó belép a holtterébe, a rendszer figyelmezteti Önt, ezzel elkerülve a baleseteket. A Hátsó keresztirányú forgalom felügyelet (RCTA) pedig figyeli a hátsó forgalomat, amikor parkolóhelyéről kitolat, segítve Önt a biztonságosabb vezetésben. A vadonatúj Kia Optima GT Intelligens sebességtartó automatikája (ASCC) még kényelmesebbé teszi a vezetést. A rendszer a sebességet módosítva állandó követési távolságot tart az előtte haladó jármű mögött. A vadonatúj Optima GT-t széleskörű passzív biztonsági funkcióval láttuk el. Ütközés esetén Önt és utasait 7 légzsák – köztük térdlégzsák – óvja. A megerősített karosszéria még sosem volt olyan biztonságos, könnyű és egyben erős, mint az új Optima GT-ben. Ha egy autó belép a holtterébe, a rendszer figyelmezteti Önt, ezzel elkerülve a baleseteket. A Hátsó keresztirányú forgalom felügyelet (RCTA) pedig figyeli a hátsó forgalomat, amikor parkolóhelyéről kitolat, segítve Önt a biztonságosabb vezetésben. A vadonatúj Kia Optima GT Intelligens sebességtartó automatikája (ASCC) még kényelmesebbé teszi a vezetést. A rendszer a sebességet módosítva állandó követési távolságot tart az előtte haladó jármű mögött.

 

    KAPCSOLÓDÁS

Mindig kapcsolatban a világgal

A Kia Online Szolgáltatásokkal sosem marad le semmiről. A TomTom által üzemeltetett szolgáltatás informálja az időjárásról, a közlekedésről és a sebességkorlátozásokról is, mindezt valós időben! (A szolgáltatás aktiválása mobilinternet kapcsolat-képes okostelefont igényel). Élvezze a kábel- és csatlakozómentes akkumulátortöltést. Csak helyezze okostelefonját a konzol közepén található felületre, és már tölti is. A hátul utazók számára pedig USB csatlakozókat biztosítunk. Az 590 wattos prémium hangrendszer 8 hangszóróval, külső erősítővel és Clari FiHarman/Kardon zene minőség kiigazítással rendelkezik. Nagyszerű hang, bármerre is járjon.

 

További információ

 

(1) Drive Wise technológiák

A Drive Wise technológiák támogató rendszerek, így nem mentesítik a sofőrt azon felelőssége alól, hogy a járművet biztonságosan vezesse. A sofőrnek mindig a vezetői képességének, az út- illetve forgalmi viszonyoknak megfelelően kell vezetnie. A Drive Wise technológiák nem az autó önálló módon történő vezetésére készültek. További információkért olvassa el a kezelési kézikönyvet.

(2) Autonóm Vészfékrendszer (AEB)

Az Autonóm Vészfékező Rendszer (AEB) csupán támogató rendszer, így nem mentesíti a sofőrt azon felelőssége alól, hogy a járművet mindig biztonságosan vezesse. A sofőrnek mindig a vezetői képességének, az út- illetve forgalmi viszonyoknak megfelelően kell vezetnie, és őt terhelik a jogi következmények. Az AEB nem arra készült, hogy önálló módon vezesse az autót. További információkért olvassa el a kezelési kézikönyvet.

(3) A Kia Online Szolgáltatások

A szolgáltatás 7 évig ingyenes, a navigáció első mobilhálózathoz történő csatlakozásától számítva.

(4) Vezetéknélküli Telefontöltő Rendszer

A vezetéknélküli töltés kompatibilis a Qi technológiával rendelkező, vagy erre képes adaptert alkalmazó telefonokkal.

(5) Kia 7 év / 150,000 km új autó garancia

Minden KIA modell kíméletlen teszteken bizonyította megbízhatóságát és ellenállóságát, ezért piacvezető garanciális feltételekkel kínálunk. Minden Kia 7 évre / 150 000 kilométerre érvényes újautó-garanciában részesül (3 évig korlátozás nélkül, a 4. évtől 150 000 kilométerig).

(6) 7 év térképfrissítés

Minden új Kia modellt, mely gyárilag beépített navigációs eszközzel rendelkezik, évente 1, összesen 6 alkalommal ingyenes térképfrissítéssel kínáljuk. Egyedülálló ajánlat, mely gondoskodik róla, hogy navigációs rendszere mindig naprakész legyen.